«Don’t think too much, if you have faith in your idea, even if you do not have any proof it could work, just jump in, you have nothing to loose but the way to the success.» – Vincent Claveau

For å løse de store miljø- og klimautfordringene man står ovenfor er det et stort behov for nye bærekraftige løsninger: idéer, produkter, teknologi, metoder og tjenester. Markedet for grønne løsninger øker, og ved å fokusere på fremtiden kan man skape flere vekstbedrifter i Agder. Grønn forretningsidé er et av flere arrangementer som under Gründeruka Agder setter fokus på fremtidens innovasjon og gründerskap.

I løpet av konkurransen har du muligheten til å fremme din grønne idé! Gründeruka Agder tok en prat med fjorårets vinner, Vincent Claveau, som fortalte om hans opplevelser. Selskapet, UPC Tech, har kommet langt siden starten av konkurransen. Før han bega seg ut på konkurransen var han skeptisk og usikker på hvorvidt han ville klare å være med i en slik konkurranse. I tillegg var språklige utfordringer da Vincent konkurrerte med engelsk som arbeidsspråk.

Allikevel gikk det veien for Vincent og UPC Tech. Selskapet er nå i implementerings fasen av sitt første pilotanlegg, som er på Sørlandet, og byr på en løsning som gjør det mulig å påføre miljøvennlig pulverlakk på treverk. Piloten er i partnerskap med Innovasjon Norge og andre aktører fra både privat og offentlig virksomhet. Selskapet har fått investorer med på laget, og har blitt kontaktet av 3 store verdensomspennende selskaper som ønsker å samarbeide. Selskapet er med andre ord godt på vei til å bli en suksess!

Når han reflekterer tilbake på konkurransen og seieren var det en ting som var et virkelig vendepunkt: turen til Climate Launchpad.

«The first real big thing was to go to Tallin to see the Climate Launchpad competition. I listened to more than 50 different pitches at different levels of the competiton. I suddenly understood that all those international startups, with a lot more money and at a way more advanced stage that UPC Tech- was in fact EXACTLY like us! They were not smarter, not better at pitching, … And I suddenly understood that all those people I was very impressed by, was actually like us when they jumped in to the «startup pool»» – Vincent Claveau

Erfaringene fra å delta i Climate launchpad (Europas største grønne forretningsidekonkurranse, som var en del av premien) har kommet godt med for Vincent og UPC Tech. Han har lært at det aller viktigste for å oppnå suksess er kombinasjonen mellom produkt og kompetanse:

«I understood that the only REAL important thing to succeed is PRODUCT + COMPETENCY. In other words, get the right product idea combined with the competent people to raise the project!» – Vincent Claveau

 

Om du ønsker å delta på årets konkurranse, kan du gjøre det her!